Zadaniem uczniów będzie przygotowanie autorskiego dania z zachowaniem zasady „zero waste”. W przypadku konkursu wiedzy o środowisku i ekologii motywem przewodnim będzie ochrona przyrody i odnawialne źródła energii.

Konkurs będzie miał dwa etapy:
1) pierwsza etap to konkurs kulinarny, którego ideą będzie przygotowanie potraw w oparciu o zasadę „zero waste”, czyli nie wyrzucania i nie marnowania surowców, lecz wykorzystania do innych przekąsek.

2)  drugi etap to konkurs wiedzy o środowisku i ekologii. Będzie składał się pracy plastycznej oraz z testu wiedzy.

Szczegóły konkursu zostały określone w REGULAMINIE – POBIERZ PLIK

Projekt:  Przystanek – Czas na Podkarpacką Młodzież! Edycja 2024-2026

 Organizator: Fundacja Misji Obywatelskiej

„Sfinansowano ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Fundusz Młodzieżowy na lata 2022-2033

FOTORELACJA Z I ETAPU KONKURSU

Content | MENU | Access panel